неділю, 26 лютого 2017 р.

Міні-EdCamp Poltava 2017

25 ЛЮТОГО 2017 р. у Полтавській спеціалізованій школі-інтернат №1 відбулася регіональна (не) конференція для шкільних педагогів на тему: "ШКОЛА  стара, ДІТИ  нові: шляхи взаєморозуміння".
Ви запитаєте: "Що таке EdCamp?"
EdCamp -  це інноваційний формат взаємонавчання та спілкування вчителів, який поширюється по світу вже протягом п’яти років. Україна стала 24-ою країною, що приєдналася до цього руху. Перша національна (не)конференція EdCamp Ukraine відбулася в Харкові в червні 2015 року. Тепер за підтримки Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні (не)конференції міні-EdCamp’и крокують по містах і селах України.
Основними принципами EdCamp є:
1. Безкоштовність - учасниці й учасники не платять за вхід на EdCamp. Це дозволяє гарантувати, що різні педагоги –як з великих міст, так і з регіонів – зможуть взяти участь.

2. Незалежність - педагоги мають можливість вільно висловлювати свої думки, не потрапляючи під вплив будь-кого.

3. Вільна ініціатива - будь-хто може прийняти у себе EdCamp – чи то районне управління освіти, окрема школа, громадська організація або неформальна вчительська група.

4. Програма визначається в перший день проведення - програма (не)конференції заздалегідь практично не готується. Уранці першого дня графік і теми спілкування плануються спільно з усіма.

5. Кожний і кожна можуть стати спікерами - якщо ви є учасником EdCamp, то маєте право на виступ.

6. Діє закон «вільної ноги» - учасниці й учасники самі визначають, які сесії відвідати.

Після завершення EdCamp всі відчувають так званий «ефект довгого хвоста» – це виявляється у продовженні дискусій і спільної діяльності. Я вдячна організаторам за їх колосальну працю, яка дозволила всім учасникам отримати величезне задоволення від заходу. А якщо ви ще не входите до спільноти відповідального вчительства, то вам сюди.

Немає коментарів:

Дописати коментар